Kolem Zábřeha - 5.3.2016

Kolem Zábřeha, za poznáním krás.
 
Zpráva o stavu účastníků výpravy za poznáním krás okolí Zábřeha.
K mému překvapení přišlo 11 bojovníků, nejpozději přijeli ti, co to mají nejblíže - Javor a Drápal, čekali jsme na ně dlouhých 8 minut. Včas přišel i jeden ze starých pák Wyoming.
Já jediný se svým věrným staroušem Arnym jsme přišli pěšky. Ostatní bez přibližovadel neudělají ani krok 
Vše probíhalo skvěle, úvodní půlhodinka byla absolvována čilou chůzí lesním porostem cestou necestou na Račici, bojovníci trať zdárně absolvovali za naprostého mlčení, což byl záměr.
Na Račici bylo Wyomingem provedeno vyhodnocení bodování za únor 2016, Arny to potvrdil štěkotem.
A nastala další cesto-necesto část výpravy směrem na Růžové údolí. Cestou jsme zahráli soutěž o zjištění údajů o krmelci, který jsem se svými pardy postavil před 45 lety.
Bojovníci měli za úkol zjistit, kdy byl krmelec postaven a kdo ho postavil. I když to bylo napsáno vše na tabuli v záhlaví krmelce, s podivem svým vlastním a Wyomingovou poznámkou, že ta cedule tam asi nebude, když jim to tak dlouho trvá, jsem kvapil ke krmelci toto zjistit. Cedule tam byla! A to po žhavení šedých buněk mozkových zjistili i mnozí bojovníci, kteří se přiřítili údaje zjevné sděliti mé osobě.
No a pak po různých strastích jsme dorazili do Růžového údolí a předtím se myslím Drápal ptal, jestli jsou cestou hospody. Což jsem vyvrátil s tím, že další výprava bez mé účasti bude směrována na návštěvy pohostinství s vnitřním průzkumem, zda-li se zde nachází Kolalokova limonáda.

Další cesta vedla do Kosova, samozřejmě ne po silnici, jak si houževnatě přál Burák.
V Kosově jsme se zastavili na půl hodinky na hřišti, kde jsme se občerstvili-holky měli i napečeno, Surikata nabízela buchty a byla tak vyčerpána z naditého batohu, že ke konci výpravy jí ho nesl gentleman Javor!!!
 No a stále dál a dál po červené turistické značce a za křížkem, kde jsem chtěl udělat soutěž o to, kdo nejrychleji zjistí datum postavení kříže. Soutěž jsem ale zrušil poté, co všichni zjistili datum opravy z konce 19 století a zasklili původní nápis z roku 1791, kde nebyli schopni vyluštit stylizaci písmen data vytesaného do čela kříže z Maletínského pískovce.
A jdeme dál, cestou necestou, u VN Nemilka jsme si zahráli na "schovávanou" .
Holky objevili z kluků Medvěda, kluci neobjevili žádnou holku i když bylo něco vykládáno, že pod cestou se něco černalo, ale pojmenovat to nešlo. No a to už jsme došli nad Hněvkov ke hřbitovu-je tam taky kříž a jen jsem se na něj podíval tak "aktivisti " začali okamžitě studovat je-li tam datum, kdybych se náhodou ptal. To víš, taky že jsem se neptal. Dál jsme prošli kouskem Nemilí a šli dále k hrázi Nemilky-samožřejmě se mě někteří(nebudu jmenovat, že Buráku či Áďo či Čačo) ptali, proč nejdem rovnou po silnici do Zábřeha. Na hrázi jsme dali poslední svačinku, já jsem zatím zachraňoval Arnolda, neboť vlezli do vod přehradních a chtěl se k nám dostat přes 4 m hluboký bezpečnostní přepad. Vzhledem k jeho kmetskému věku, jsem to musel řešit a Arnyho potupně vyzvednout na zídku, kde už to zmákl sám-Wyoming mi říkal "já se na nemůžu dívat!"...a díval se raději do stráně od přehrady.
Protože jsem říkal, že se zásadně nevracím stejnou cestou, tak jsme provedli výstup trojkovým lezeckým terénem nad hráz do stráně a tak Wyoming, díky své GPS berličce, zjistil, že jsme lezli 120 m s převýšením 32 m a na  což Javor zareagova prostým výpočtem, že to bylo asi 45 stupňů. Arny byl z toho chudák tak hotový, že si lehl a byl skoro mrtvý-no jo dědek!
 No a pak už to šlo kolem Nemilky-Wyoming měl starost, že jdeme směrem od Zábřeha, což měl pravdu, ale já jsem mu ji vyvrátil tím, že to nebude dlouho trvat a půjdeme správným směrem. Pak jsme teda ten směr správný chytli a došli kousek od Nemile a od Klárinky, kde Burák konstatoval " já fakt nevím, kde se teď nacházíme". Ale za chvíli byl vidět Zábřeh, všichni se zklidnili, ale i tak bylo vidět, že kopce jim nečiní radostný úsměv na tváři.
No a za chvíli se zpožděním pouhých 15 minut jsme se všichni ve zdraví ocitli u Klubovny.

Seznam účastníků:
Eddie, Javor, Drápal, Surikata, Čača, Dela, Burák, Mája, Terka, Áďa, Medvěd- celkem tedy 11 bojovníků a bojovnic(ať nejsem antifeminista)

Zisk bodů za soutěže: Eddie- 7, Javor- 9, Drápal-2, Surikata- 8, Čača-7, Dela-9, Burák-9, Mája-4, Terka-5, Áďa-4, Medvěd-5
                                                                                                                                                                                                               Howg. Gurchu

IMGP8123IMGP8050IMGP8051IMGP8052IMGP8054IMGP8056IMGP8057IMGP8058IMGP8059IMGP8064IMGP8066IMGP8074IMGP8082IMGP8091IMGP8095IMGP8096IMGP8097IMGP8098IMGP8099IMGP8100IMGP8101IMGP8102IMGP8103IMGP8104IMGP8105IMGP8106IMGP8107IMGP8109IMGP8110IMGP8121

Komentáře

Nikdo nekomentoval.
*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.

Archív

Prázdniny a já.

1%
80%
3%
16%

Obsah stránek je tvořen z materiálu kmene Shawnee.

Tvůrci stránek, Mičkinikwa, Condor.

V případě zájmu o náš oddíl. kontaktujte:

733 741 619 

mickinikwa@seznam.cz

Slavomír Václavský - Mičkinikwa

Děkujeme všem, našim příznivcům za podporu.