Na Drozdovskou pilu. 17.9.2016

V sobotu 17. září vyrazilo i přes nepříznivou předpověď počasí 13 odvážlivců+3 staré páky na výpravu do údolí Černého čápa na Drozdovské Pile. Prošli jsme údolí řeky Březné od závodu v Jedlí po Hoštejn. Cestou jsme se bavili poplachy, povodní a bombou, takže jsme se střídavě schovávali, lezli na vyvýšená místa nebo padali k zemi. Také jsme se po hře na veverky vydali prozkoumat srub Orlí hnízdo. Cestou na louku, na níž i Šavani prožili jeden z letních táborů, jsme narazili na pozdrav z Německa - vzkaz od žáka 4. C základní školy ve Freitalu u Drážďan poslaný na nafukovacích baloncích.

Po 450 kilometrech dorazil až sem. Antonovi se určitě ozveme a uvidíme, zda se dočkáme nějaké odpovědi :-)
Na louce jsme ještě stihli opéct buřty a potom se už začalo naplňovat pesimistické očekávání meteorologů. My jsme ovšem nepromokaví a tak jsme se pustili do poznávačky topografických značek a následnou cestu k Pile si zpestřili kláním v horském golfu. Při něm neměli někteří jedinci daleko ke koupeli v Březné, když lovili zakutálené tenisáky, že Javore? ;-) Další zastávkou byla louka olomouckých skautů, kde se naše týmy pustily do doručování rozstříhaných pohlednic a tolik vánočních a velikonočních pozdravů Ostříž už dlouho neobdržel :-) Během cesty jsme cvičili postřeh a ukázalo se, že zatímco někteří pochodovali snad poslepu, zdaleka nejvíc si dokázala všímat okolí Kajda a všem nám to pěkně natřela!
V Hoštejně jsme ještě dobyli místní zříceninu kdysi poměrně velkého hradu a pokochali se výhledy do svěžího promoklého údolí přikrášleného závoji mlžného oparu. Pak už hurá na vlak a v pět odpoledne se po závěrečném pokřiku rozcházíme od zábřežského nádraží domů.


Nezbývá než všechny účastníky (Eddie, Kajdu, Veverku, Kecalku, Sedmikrásku, Kolouška, Sašu, Vrabčáka, Javora, Drápala, Matouše, Medvěda, Davida i čtyřnohého Endyho) pochválit za pozitivní přístup, nikdo si nestěžoval ani na nepřízeň počasí ani na zdolanou vzdálenost a tak to má být.

Za vaši příjemnou společnost děkují Silva, Kiwi a Ostříž.

Wašte!

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

Rubriky:

Komentáře

Nikdo nekomentoval.
*
*
Překročil(a) jsi maximální délku komentáře o 0 znaků.

Archív

Prázdniny a já.

1%
80%
3%
16%

Obsah stránek je tvořen z materiálu kmene Shawnee.

Tvůrci stránek, Mičkinikwa, Condor.

V případě zájmu o náš oddíl. kontaktujte:

733 741 619 

mickinikwa@seznam.cz

Slavomír Václavský - Mičkinikwa

Děkujeme všem, našim příznivcům za podporu.